Memur Sen, zam konusunda dayanışma sağlamak için diğer sendikalarla görüşüyor

Haber Giriş : 05 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Aksu, kamu personeline yönelik ücret artışlarında dayanışma sağlanması için diğer sendikalarla görüşmeleri sürdürdüklerini bildirdi.

Aksu, KESK Genel Başkanı Sami Evren'i ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, kamuda çalışan personelin ücret artışları konusunda diğer sendikalarla görüşmeleri sürdürdüklerini belirterek, "Önce görüş birliğine varma konusunu çözeceğiz. Buna bağlı olarak daha sonra da eylem birliğimiz gündeme gelecek. Ortak bir çalışma yapalım istedik. Diğer sendikalarla 7 Eylül'de teknik, 13 Eylül'de de başkanlar seviyesinde görüşeceğiz. Ondan sonra ortak karar ve düşüncelerimizi hükümete ve kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

Hükümetin, sendikacıların bir şey istemesi halinde "kaynak yok" dediğini öne süren Aksu, "Ancak 50 milyar dolar parayı hortumculara bulabiliyorlar. Bunun altında başka şeyler arıyoruz" diye konuştu.

KESK Genel Başkanı Sami Evren de, hükümetin vermeyi planladığı yüzde 8'lik artışla kamuda çalışan 2 milyon kişiyi hiçe saydığını ileri sürerek, şöyle konuştu:
"IMF'nin dayatmalarıyla hükümetin uygulamaya koyduğu ekonomik programdan sadece kamu çalışanları değil, toplumun tüm kesimi rahatsızdır. Biz bu rahatsızlığımızı anlatmak için 13 Eylül'de İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş eylemi, 15 Eylül'de tüm kamu çalışanları olarak vizite eylemi, 25 Eylül'de de 81 ilde miting eylemi gerçekleştireceğiz. İstediğimizi alamazsak toplumun tüm kesimleri ile eylemlerimiz devam edecektir."

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber